Dagbesteding

Dagbesteding

Ik ben bij een dagbestedings bedrijf terecht gekomen als enige cliënt met epilepsie. Hier wordt heel verschillend gereageerd op mijn aanvallen. De een kan er goed tegen de ander begint te huilen en weer anderen raken in paniek en weten niet wat ze moeten doen.
Na verloop van tijd weten de meeste mensen hoe ze ermee om moeten gaan en wat ze wel en niet moeten doen Maar er zijn ook individuen bij die er maar niet aan kunnen wennen en steeds in paniek raken dit is nou eenmaal niet af te leren.

Ik heb in de loop der tijd een goede band met de begeleiding op gebouwd althans een selectief groepje waarmee ik een hele sterke band heb. Daarvan is de een heel laconiek en maakt grapjes over mijn aanvallen, bijvoorbeeld als iemand ziet dat ik een aanval heb of dat verteld zegt ze ‘o ligt die weer te spartelen hahaha’ of ‘eentje maar?’ Dat vind ik persoonlijk de beste manier van omgaan met mijn epilepsie. Ook kan ik het waarderen als een persoon waar ik een hechte band mee heb heel bezorg reageerd en blijft en mij dan de hele dag in de gaten houd. Omdat zij dit uit liefde doen waardeer ik dat en vind ik dat niet vervelend.

 

1 Comment

  1. Pingback: Acceptatie epilepsie – Epilepsie ervaringen; ; leven met epilepsie

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *