GRID

“Ik moest er niet aan denken een hersenoperatie te ondergaan. Naarmate de tijd verstreek werden de aanvallen alleen maar heftiger, bovendien leek geen enkel medicijn aan te slaan. Door een lijst te maken van de voors en tegens hakte ik uiteindelijk de knoop door en al snel kwam het bericht dat ik bij het UMCU Utrecht terecht kon voor een operatie.”

“De operatie werd in 2 delen gedaan eerst een Grid daarna de echte. Ook het ‘opstart’ gebied van de rechterhelft werd weggesneden en zo werd ik wakker met een verlamde rechterzijde. Er werden ook epileptische haarden gevonden in het functiegebied van mijn rechterhand. Door er zgn. ‘krasjes’ in te zetten, ben ik mijn fijne motoriek kwijtgeraakt. Vlak na de operatie en tijdens het revalidatieproces van 8 weken bleven de aanvallen uit.”

“Ik ben voor een nachtelijke registratie (naar S.E.I.N.) teruggekomen. Via camera’s werd op beeldschermen bijgehouden of je al dan niet aanvallen hebt en hoeveel. Het is namelijk mogelijk dat je wel aanvallen hebt maar dat je er niet wakker van wordt.”

Eenmaal weer mobiel, kreeg Peter al snel wederom (hevige) aanvallen; wat een klap. Vanaf dat moment was het weer net als voor de operatie. Via een EEG werd ontdekt dat er op een andere plek nog een groot epileptisch actief gebied zat.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *